Η προσωπική σου εικόνα





    Οι άνθρωποι που δεν έχουν συμβιβαστεί και δεν είναι ικανοποιημένοι με την εξωτερική τους εικόνα είναι εγκλωβισμένοι στο να ζουν μέσα στην χαμηλή αυτοεκτίμηση. Σχεδόν όλα τα άτομα με  χαμηλή αυτοεκτίμηση παρουσιάζουν ψυχολογικές διαταραχές όπως ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές, διατροφικές ανωμαλίες, τάσεις αυτοκαταστροφής, σεξουαλικές δυσλειτουργίες, κατάθλιψη κ.τ.λ. .

   Αν η αυτοπεποίθησή σου επηρεάζετε από κάτι στην εμφάνιση σου που μπορείς να το διορθώσεις κάντο, αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να νιώθεις άσχημα που είσαι ο εαυτός σου. Όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί μεταξύ τους στα εξωτερικά χαρακτηριστικά.

   Σκέψου λίγο ποια είναι η γνώμη σου για την εξωτερική σου εμφάνηση.Στάσου μπροστά από τον καθρέπτη και επικεντρώσου για λίγη ώρα σε όσα σημεία του σώματός σου σου αρέσουν. Παρατήρησε πώς νιώθεις. Μετά επικεντρώσου σε όσα δεν σου αρέσουν και συνειδητοποίησε ότι έτσι είναι το σώμα σου και είναι μοναδικό και υπέροχο με όλες του τις ατέλειες.

   Τέλος, είναι σημαντικό να σταματήσεις να κάνεις συγκρίσεις μεταξύ του εαυτού σου και άλλων ατόμων. Για όλους υπάρχει κάποιος καλύτερος είτε εμφανισιακά είτε σε δεξιότητες είτε σε προσωπικότητα, κανένας δεν είναι τέλειος. Στο κάτω-κάτω μπορείς να περπατήσεις, να δεις, να ακούσεις ενώ εκατομμύρια άλλοι δεν μπορούν και γι' αυτό πρέπει να είσαι ευγνώμων.