Θυσίασε αυτό που είσαι


    Το χειρότερο ανάχωμα στο ταξίδι της αυτοβελτίωσης είναι η σιγουριά που νιώθουμε μέσα στην φούσκα της προσωπικής μας ρουτίνας (ακόμα κι αν νιώθουμε πως μας φθείρει πνευματικά) μαζί με τον φόβο να επιχειρήσουμε την αλλαγή στην ζωή μας μη τυχόν και χάσουμε την προαναφερθείσα σιγουριά της φούσκας. Ως εκ τούτου ανεχόμαστε τα τοξικά για εμάς περιβάλλοντα της καθημερινότητας ζώντας μέσα στον φόβο και το σκοτάδι έχοντας πείσει τον εαυτό μας πως αυτή είναι η κατάσταση και πρέπει να συμβιβαστούμε.

    Τοξικό περιβάλλον μπορεί να είναι μία μη υγιής ερωτική σχέση, η φιλική συναναστροφή με άτομα που μας κάνουν να νιώθουμε άσχημα, κάποια εργασία μέσα στην οποία νιώθουμε εγκλωβισμένοι και άλλες παρόμοιες καταστάσεις. Η ανοχή απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις μας φυλακίζει σε έναν κύκλο όπου βιώνουμε ξανά και ξανά τα ίδια δυσάρεστα συναισθήματα από την αρχή ελπίζοντας πως ως εκ θαύματος κάτι μπορεί να αλλάξει

    Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να σπάσουμε αυτό τον φαύλο κύκλο θυσιάζοντας την ασφάλεια που νιώθουμε σε μια νεκρή σχέση, σε μία παρέα που λειτουργεί ως βαρίδιο στην αυτοπεποίθησή μας, σε μία καταπιεστική εργασία κ.τ.λ. . Θυσιάζοντας αυτό που είμαστε τώρα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα στο να ανοίξουμε τον εαυτό μας ώστε να υποδεχτεί αυτό που ονειρευόμαστε να γίνουμε στους τομείς που θέλουμε.