Πως Να Αποκτησω Αυτοπεποιθηση

 


   Η αυτοπεποίθηση είναι περισσότερο μια ψυχολογική κατάσταση που πάει και έρχεται όπου νιώθουμε δυνατοί και σίγουροι για τον εαυτό μας, παρά ένα μόνιμο χαρακτηριστικό που έχουμε έμφυτο. Όλοι μας λίγο πολύ μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές στην ζωή μας όπου νιώσαμε αυτή την ψυχολογική κατάσταση της αυτοπεποίθησης, και μέσω προσωπικής δουλείας μπορούμε να κάνουμε αυτή την ψυχολογική κατάσταση τη βάση του εαυτού μας.

   Η ερώτηση «πώς μπορώ να αποκτήσω αυτοπεποίθηση» διατυπώνετε καλύτερα ως «πώς μπορώ να διατηρήσω την αυτοπεποίθηση και να την κάνω κυρίαρχη ψυχολογική κατάσταση»

   Παρακάτω ακολουθούν μερικές τεχνικές που μπορούν να φέρουν σε κάποιον αυτοπεποίθηση:
  • Διατήρησε μια καθαρή και περιποιημένη εξωτερική εμφάνιση. Όταν γνωρίζουμε πως η εμφάνιση μας βρίσκετε στα καλύτερά της ανεβαίνουμε ψυχολογικά.

  • Αγνόησε τις αρνητικές σκέψεις και σκέψου θετικά. Οι αρνητικές σκέψεις είναι σαν την φωτιά στο δάσος, αν δεν τις αντιμετωπίσεις έγκαιρα γιγαντώνονται και επεκτείνονται με καταιγιστικό ρυθμό. Αντικατέστησε όποια αρνητική σκέψη με κάποια θετική αδιαφορώντας ή πολεμώντας την με την λογική.

  • Γνώρισε καλύτερα τον εαυτό σου. Παρατήρησε τις σκέψεις σου και τα συναισθήματά σου και βρες από που πηγάζουν. Βρες τις αδυναμίες πάνω σου που πιστεύεις ότι ευθύνονται για την χαμηλή αυτοπεποίθηση (εμφάνιση, τραυματικές εμπειρίες κ.τ.λ.) και απαλλάξου από αυτές πολεμώντας τις τόσο σε φυσικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο

  • Λειτούργησε με θετικότητα στην καθημερινότητα σου και στις κοινωνικές σου συναναστροφές.

  • Χαμογέλα. Το χαμόγελο είναι ένα φυσικό αντικαταθληπτικό που μπορεί να χρησημοποιήσει ο καθένας μας. Ένα χαμόγελο μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα μέσα μας και επίσης μας κάνει να δίχνουμε πιο άνετοι.

  • Αθλήση και διατροφή . Μια προσεγμένη διατροφή σε συνδιασμό με συστηματική άσκηση λειτουργεί ευεργετικά τόσο στην σωματική υγεία όσο και στην ψυχολογία.

  • Ευγνωμοσύνη. Μάθε να είσαι ευγνώμων για όσα έχεις αντί να στεναχωριέσε για όσα δεν έχεις

  • Καθάρησε και τακτοποίησε τον χώρο σου. Η ζωή σε ένα μέρος όπου κυριαρχεί η αταξία είναι ψυχοπλακωτική. Αφιέρωσε χρόνο στην οργάνωση του χώρου σου και του χώρου εργασίας σου.